Важни стъпки преди изработка на сайт

Важни стъпки преди изработка на сайт

Когато пред вас стои решението да закупите услуга за изработка на сайт има ред фактори и специфики, които е добре да премислете предварително. Ако сте неопитни в нещата е възможно да направите фатални грешки още в самото начало, което пък ще доведе до цялостен провал на вашия проект – или поне да бъде поставена подобна заплаха.
А никой не обича да стартира нов бизнес по толкова рисков начин, нали така?
Не само, че никой не обича подобен развой на събитията, а това по-скоро би било крайно нестимулиращо и демотивиращо за някакво развитие. Именно поради тази причина ние смятаме, че дори и да сте вещи в областта на новите технологии, на интернет възможностите, на онлайн маркетинга и изобщо на правенето на пари в онлайн пространството е добре да се запознаете с някои неща, преди да предприемете изработка на сайт.

Когато търсите фирма или индивидуален специалист, който да се заеме с вашата изработка на сайт, не мислете само за пари.

Важни фактори преди изработката на сайтПо-скоро – пренебрегвайте фактора цена максимално. Често, обявите за изработка на сайт биха могли да бъдат доста подвеждащи. В някои от тях се предлагат услуги за прекалено ниски цени. Колкото и примамливо да ви изглежда подобно предложение, не го приемайте, преди да установите, че то е надеждно, ще отговори на очакванията ви, а освен това и ще бъде гаранция за добрият старт на вашето ново бизнес начинание.

Като цяло е препоръчително да използвате услугите за изработка на сайт и за уеб дизайн от човек или фирма, които познавате, които сте чували или просто за които знаете, че са с добра репутация, креативно портфолио, богат опит – равняващ се на брой проекти и тяхната успеваемост на конкурентния пазар – и най-вече отзивчивостта. Това, макар да ви звучи като прекалено емоционален елемент от избора за фирма за изработка на сайт, е невероятно важна част от целия процес.

Замислете се само – ами ако нещо се случи със страницата ви, не е ли по-добре да разчитате отново на човека или екипа, който я е изработил?

И тъй като стана въпрос за пари и цена на услугата изработка на сайт, е добре да ви запознаем и с традиционните методи, с които се образува крайната цена на един подобен проект.

Най-често, това става на базата на извършеното количество труд плюс отделеното време. В днешни дни, без значение дали сте наели фрилансър или цяла фирма за вашата изработка на сайт, това е формулата за ценообразуване. Разбира се, имайте предвид, че един доста по-опитен и притежаващ всички необходими знания в областта екип или човек ще изработи желаната от вас страница, за по-малко време.

Това, съвсем не означава обаче, че цената ще бъде по-ниска от случая, в който наемате тепърва завършил програмист, който ще направи изработката на сайт за двойно по-дълъг период. Опитът и репутацията на компанията и човека, който ще се заеме с изработка на сайт  също е фактор, определящ крайната цена за изработката.

Не на последно място, трябва да отбележим, че към услугата изработка на сайт могат да бъдат добавени допълнителни екстри като поддръжка, оптимизация, разширяване на сайта, вкарване на модули и т.н. Те също могат да оскъпят цената, но затова пък са гаранция за наистина успешна и отлична изработка на сайт.

Важни стъпки преди изработка на сайт