Важни факти за SEO оптимизацията

Важни факти за SEO оптимизацията
 1. Няма нищо общо с плащането за реклама (спонсорирани връзки). Целта на SEO оптмизацията е да се постигне възможно най-висока позиция в органичните резултати, показвани от търсачките, не от платените такива.
 2. Няма такса за показването на сайта Ви в органичните резултати и не дължите на никой нищо, когато потребител кликне върху Вашият уеб сайт (за разлика от спонсорираните връзки – Google AdWords).
 3. SEO оптимизацията е много по-сложен процес от платената реклама.
 4. SEO оптимизацията е дългосрочна процес. Класирането на уеб сайтът Ви на желаната позиция не се случва за една вечер, нужно е доста време и работа.
 5. Търсачките като Google, Yahoo, Bing и други, не разкриват как работят техните алгоритми. Поради тази причина оптимизацията за търсачки е комбинация от обратно инженерство, експерименти и научни догадки.
 6. Няма никаква гаранция, че Вашият сайт ще достигне Първо или Второ място в класирането (виж предишната точка).
 7. Гугъл има над 200 секретни фактора за класирането на сайтовете, като някои от тях са по-важни от други.
 8. Хората обичат да търсят и когато го правят е два пъти по-вероятно да кликнат на органичен резултат, отколкото на платен (спонсориран).
 9. Когато хората използват търсачки, те са в активно състояние. Това означава, че те търсят определен продукт или услуга, която да използват. Те изследват възможните варианти, като събират информация за да направят възможно най-добрата покупка.
 10. Не е длъжно да сте Номер 1, за да върви бизнесът Ви (въпреки че Първа позиция, определно ще доведе най-висок трафик към сайта Ви).
 11. Съществуват множество доказателства, че за малкият бизнес инвестирането в SEO оптимизация е от изключително значение.
Важни факти за SEO оптимизацията